fredag 4. desember 2015

Mammarefleks

Under frokosten en dag skjedde det noe som skjer titt og ofte. Vi satt og spiste, Kevin og jeg. Små kranglet litt om hvilken vei tallerkenen skulle ligge, om brødskive bitene skulle være oppå fatet, smurt utover bordet eller på gulvet. Drikke flaska ble sendt i tur og orden frem og tilbake på bordet og ned i gulvet, mange ganger. 

På bordet lå det noen papirer om barnehage starten til Kevin som jeg ennå ikke hadde lest. Startet å lese imens jeg holder i tallerkenen til Kevin så den ikke forsvinner i gulvet igjen. Etter hvert lager han litt lyd om at det er tomt med mat, så han vil ha drikke sitt igjen. Ser rundt på bordet, og det står jo ikke der. Ser rundt på gulvet, og halvveis under sofaen ligger drikke flaska hans. 


Han drikker litt, jeg leser litt og forsvinner litt i papirene. Plutselig spretter armen min ut på siden, og i hånden min lander drikkeflaska til Kevin. Ooooh, stolt av meg selv i det øyeblikket. En skikkelig Mammarefleks i action. Det skjer innimellom, og når jeg minst venter det. 

Her var det jo kun snakk om en drikkeflaske, men jeg vet at selv om vi mammaer kan være litt ukonsentrerte og ikke se på barna hele tiden, så ser vi på dem alikevel. Med hørselen! Jeg hørte den kjente lyden av flaska som skled bortover bordet, og armen bare spratt ut som en refleks. 

Mammarefleksen dukker også opp når noe galt er på vei med å skje barnet. Enten de setter noe i halsen eller er på vei til å falle ned. Det er en ganske unik refleks. Har du opplevd mammarefleksen? Har du en god historie om den? Del gjerne din refleks historie!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...